Taxichauffeurs in Krabi vechten voor klanten op de luchthaven Zorgt ervoor dat de gouverneur erbij betrokken raakt

Krabi-

De gouverneur van Krabi heeft opdracht gegeven tot het vinden van een oplossing voor het probleem nadat taxichauffeurs in Krabi waren gevonden die vochten voor klanten op Krabi Airport.

Dat vertelde de gouverneur van Krabi, de heer Passakorn Boonyaluck, aan de Phuket Express. “We zijn geïnformeerd over een bijzonder gewelddadig incident in het afgelopen weekend. Taxichauffeurs werden betrapt op virale video's die ruzie maakten en ruzie maakten over wie "eigenaar" was van klanten en over vermeend "territorium" op de internationale luchthaven van Krabi. We moeten dit soort incidenten voorkomen, want het heeft het toerisme beschadigd.”

“Het Krabi Land Transport Office en de politie van Nuea Klong onderzoeken het incident en proberen betere oplossingen voor de toekomst te vinden. Dit is een hoogseizoen voor toerisme vanwege het Songkran-festival waarin veel Thaise en buitenlandse toeristen de luchthaven bezoeken. We willen niet dat dit incident nog een keer gebeurt.” De Gouverneur concludeerde.

Taxigeschillen lijken de laatste tijd samen met de toename van het toerisme in heel Thailand te zijn toegenomen, met name geschillen tussen traditionele taxichauffeurs en online bedrijven.

Vorig jaar september taxichauffeurs die ruzie maakten om klanten en onderling maakten nationaal nieuws op de luchthaven van Phuket, zoals hier te zien is.

In oktober 2023 net na bovenstaand incident een grote woordenwisseling tussen taxichauffeurs van mobiele applicaties (zoals Bolt) en traditionele taxichauffeurs die op hoeken en langs de weg geparkeerd staan, haalde ook regionaal nieuws in Phuket en later nationaal nieuws.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.