UPDATE: politie van Phuket geeft update over beveiligingsbeambte aangevallen door aannemers

Phuket -

Een onderhandelingsproces wordt voorgesteld nadat een bewaker werd aangevallen door aannemers op een woonwijk in Koh Kaew, Mueang Phuket.

Ons vorige verhaal:

Een bewaker werd aangevallen door aannemers op een woonwijk in Koh Kaew. De heer Utain en de heer Kongsin hebben al aangifte gedaan bij de politie van Phuket City met bewijsmateriaal van camerabeelden.

Nu voor de update:

De politie van Mueang Phuket City vertelde de Phuket Express op vrijdag (31 maart) dat ze alle mensen hebben opgevolgd die de bewaker hebben aangevallen.

De politie van Phuket stelt een wederzijds onderhandelingsproces voor waarbij beide partijen verwijzen naar de Dispute Mediation Act om het aantal gevallen bij rechtbanken en geschillen te verminderen.

Dit zou de bewakers in wezen in staat stellen om met de aannemers te onderhandelen over een financiële regeling en in ruil daarvoor eventuele juridische kosten te laten vallen.

Op het moment van schrijven hadden de slachtoffers nog geen definitieve beslissing genomen of ze van plan waren genoegen te nemen met een niet nader genoemd bedrag en de aanklacht te laten vallen. Beide partijen werkten echter samen met de politie en verklaarden dat ze een wederzijdse afsluiting van het geschil wilden zoeken die voor beide partijen acceptabel was.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.