Zes doden en vijf gewonden na crash minibus in Nakhon Si Thammarat

FOTO: Chanwit Bamroongsri

Nakhon Si Thammarat –

Zes mensen zijn omgekomen en vijf raakten gewond nadat een minibusje uit Bangkok in botsing kwam met een vrachtwagen met aanhanger in het Thung Yai-district.

De politie van Thung Yai werd op zaterdag (6 april) om 30 uur op de hoogte gebracht van het ongevalst) bij Baan Sai Joa Pa in het subdistrict Ta Yang.

Het Tai Tenk Tueng-reddingsteam vertelde de Phuket Express dat ze op de plaats van het ongeval een beschadigde minibus en vrachtwagen met aanhanger langs de weg aantroffen.

Zes mensen, waaronder de minibusbestuurder, de heer Santisak Anurak, 35, zijn dood verklaard. Vier andere passagiers en de aanhangwagen Mr. Thippawat Choojan, 40, hebben het overleefd.

Een van de overlevenden, wiens naam niet bekend was gemaakt door reddingsteams, die in de minibus reed, zei dat de groep allemaal familieleden waren en op weg waren van Bangkok naar een familiereünie in Nakhon Si Thammarat.

De politie van Thung Yai zet haar onderzoek voort om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. De politie van Thung Yai speculeerde niet onmiddellijk over de oorzaak van het grote wrak en was nog steeds bezig met het interviewen van overlevenden en het bekijken van cameratoezicht op het moment van ter perse gaan.

Ongevallen met minibusjes zijn al geruime tijd een probleem in Thailand, ook recentelijk, waarbij critici consequent hun bezorgdheid uitten over veiligheidsnormen en kwalificaties van chauffeurs.

Slechts twee dagen ervoor De Phuket Express berichtte over een minibusongeluk in Phuket waarbij twee Franse toeristen gewond raakten, zoals hier te zien is.

En iets minder dan twee weken geleden raakten vier buitenlandse toeristen en een chauffeur gewond bij een aanrijding met een minibusje in Patong.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.