UPDATE: Drie buitenlanders die vechten in restaurant Patong krijgen elk een boete van 2,000 Baht

Patong-

Drie buitenlanders die betrokken waren bij gevechten in een bar/restaurant in Patong hebben elk een boete van 2,000 baht gekregen.

Ons vorige verhaal:

Een wilde vechtpartij waarbij zowel buitenlands personeel van een bar/restaurant als buitenlandse toeristen betrokken waren, ging viraal in Phuket, Thailand.

Een Australische klant is gearresteerd nadat hij betrokken was bij een vechtpartij met buitenlands personeel van een bar/restaurant in Patong.

Nu voor de update:

De provinciale politie van Phuket vertelde de Phuket Express dat drie buitenlanders betrokken waren bij een gevecht dat viraal ging op sociale media, twee legaal in dienst zijnde reataurantmedewerkers die alleen werden geïdentificeerd als de heer ALOMARI, 25, Jordaans staatsburger, en de heer Ahmed, 26, Egyptisch staatsburger , en de klant, de heer Karen, 34, Australisch staatsburger, gaf toe dat hij was aangevallen.

Ze hebben allemaal een boete van 2,000 baht elk gekregen en hebben hun excuses aangeboden aan elkaar en aan Phuket-functionarissen voor het incident. De heer Karen gaf toe dat hij het geschil was begonnen door een fles naar de twee restaurantmedewerkers te gooien omdat ze naar zijn mening te lang bezig waren met het bereiden van zijn maaltijd. De heer Karen verklaarde ook dat hij zwaar dronken was en dat dit gedrag niet bij hem paste.

De Phuket Express merkte op dat de provinciale politie van Phuket niet vermeldde of deze drie naar de immigratiedienst van Phuket waren gestuurd mogelijke gele of rode kaarten onder een nieuw classificatiesysteem voor zich misdragende buitenlanders die in Phuket worden getest.

In veel commentaren uit eerdere artikelen werd gevraagd hoe de twee buitenlanders die bij de woordenwisseling betrokken waren, in een restaurant konden worden tewerkgesteld, aangezien veel lezers dachten dat dit een beschermde baan was.

The Phuket Express wil er echter aan toevoegen dat chef-kok of restaurantmanager geen beschermde beroepen zijn en dat het mogelijk is om voor deze functies een legale werkvergunning te krijgen, wat volgens de politie van Phuket het geval bleek te zijn.

***************************

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.