Thai Spirits-bedrijven in opwaartse trend, klaar om maandelijks een miljard baht te produceren

nationaal —

De algehele sterkedrankactiviteiten in Thailand zijn sinds begin 20 met 2023% gegroeid en zullen in het tweede kwartaal elke maand een miljard baht in de economie pompen, zei Thanakorn Kuptachit, adviseur van de Thai Alcohol Business Association.

Thanakorn onthulde dat de vraag naar en de koopkracht voor alcoholische dranken in Thailand sinds januari 2023 in een opwaartse trend zit, met een omzetstijging van maar liefst 20% per maand.

Het verkoopvolume van alle soorten alcoholische dranken is gestegen, zoals bier en sterke drank, die worden aangedreven door vele factoren, waaronder het opheffen van alle COVID-gerelateerde beperkingen, de heropening van het land voor reizen en toerisme, het aanstaande Songkran-festival , of zelfs de algemene verkiezingen.

“Er zullen meer bijeenkomsten, vieringen en feesten zijn naarmate de Songkran-vakantie nadert, in combinatie met de politieke sfeer die gespannen wordt. Dit zijn significante variabelen die de vraag naar en de aankoop van alcoholische dranken beïnvloeden”, aldus Thanakorn.

Ook voorspelde Thanakorn dit jaar dat de alcoholmarkt een omzet van minstens 1 miljard baht per maand zal genereren, waarbij april, waarin Songkran staat, de meest actieve maand is.

Hij verklaarde ook dat zodra de nieuwe regering aantreedt na de verkiezingen van 14 mei, zijn vereniging zal aandringen op de annulering van regels die de verkoop van alcohol tussen 2 en 5 uur verbieden, evenals op de wettelijke verlenging van de openingstijden voor entertainment. locaties in populaire toeristische plekken zoals Pattaya en Phuket.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Heeft u een algemene nieuwstip, persbericht, vraag, opmerking, etc? Wij zijn niet geïnteresseerd in SEO-voorstellen. Mail ons op [e-mail beveiligd]

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.