UPDATE: Phuket-functionarissen zeggen dat zwart water op Patong Beach wordt veroorzaakt door een 'Plankton Bloom'

Patong-

Het Phuket Fisheries Office zegt dat zwart water op Patong Beach wordt veroorzaakt door planktonbloei, een normaal jaarlijks verschijnsel in de zomer.

Ons vorige verhaal:

Foto's van het strand van Patong met zwart water gingen deze week viraal op sociale media.

Nu voor de update:

De chef van het Phuket Fisheries Office, de heer Sitthiphon Mueangsong, vertelde de Phuket Express dat het zwarte water een normaal verschijnsel is dat elk jaar in de zomer voorkomt. Het wordt planktonbloei genoemd. Het zeewater wordt donkerbruin, rood, groen of zwart nadat de hoeveelheid zeewier is toegenomen. Dit zal echter niet erg lang duren en heeft geen invloed op het toerisme.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.