Eiland Samui houdt traditioneel Songkran-evenement

Samui-eiland, Surat Thani –

Er zal een traditioneel Songkran-evenement worden gehouden in de oude gemeenschap in het subdistrict Ang Thong.

Deze week werd een persconferentie gehouden onder leiding van het hoofd van het Samui District Office, de heer Chayaphon Intarasupa. Het evenement in Baan Sai Klang vindt plaats in het concept 'Happy Samui Songkran in Thai Tradition'. Het evenement vindt plaats vanaf 11 aprilth tot april 13th.

De heer Chayaphon zei op de conferentie: “Op 11 aprilth en april 12th, zullen lokale bewoners en eigenaren van gemeenschapsbedrijven lokale producten verkopen die ze hebben gemaakt, samen met Thaise traditionele muziek- en cultuuroptredens tijdens het evenement. Op 13 aprilth we zullen een boeddhistische ceremonie houden en de ouderen in de gemeenschap respectvol water geven.”

“Dit traditionele Songkran-evenement wordt al lang geleden voortgezet. Als we de traditie niet volhouden, zal ze uiteindelijk verdwijnen. Dit is een puur traditioneel en religieus evenement en er zullen geen watergevechten zijn.”

Een Duitse toerist die bij de persconferentie aanwezig was, vertelde The Phuket Express dat hij erg blij is dat veel toeristen het eiland Samui bezoeken na Covid-19.

De toerist, die zijn naam niet noemde, zei ook dat hij enthousiast was over traditionele Songkran-evenementen en een kans om de legitieme Thaise cultuur te zien, maar de feesten en watergevechten op andere locaties zou overslaan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.