Toeristen drongen er bij de mobiele applicatie "Tourist Police i lert u" op aan om te downloaden

PERSBERICHT:

Toeristen drongen er bij hen op aan om de mobiele applicatie "Tourist Police i lert u" te downloaden terwijl ze in Thailand zijn.

De Royal Thai Police heeft via het Tourist Police Office een mobiele applicatie ontwikkeld genaamd "Tourist Police i lert u" waarmee buitenlandse bezoekers aan Thailand in geval van nood hulp kunnen zoeken bij de politie.

De applicatie werkt met het Global Positioning System (GPS) en kan gratis worden gedownload van zowel iOS- als Android-systemen. Eenmaal gedownload, kunnen toeristen op "Verzoek" klikken om hulp te zoeken en informatie en foto's van de plaats van het ongeval naar de War Room sturen (1155 toeristenpolitie Hotline), waar agenten 24/7 paraat staan. De informatie wordt vervolgens doorgestuurd naar de lokale politie in de buurt om onmiddellijk hulp te bieden. In de tussentijd belt de politie terug naar het geregistreerde telefoonnummer voor eerste hulp en advies.

Beschikbare talen voor communicatie met de toeristenpolitie zijn: Engels, Chinees, Russisch, Koreaans, Frans, Duits, ASEAN en Arabisch.

De regering streeft ernaar de veiligheid van alle toeristen in Thailand te vergroten. Er is technologie toegepast om de operationele efficiëntie en snelle hulp te verbeteren. Toeristen die van plan zijn om Thailand te bezoeken, worden uitgenodigd om de applicatie te downloaden om in geval van nood hulp te krijgen van de Thaise politie.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.