UPDATE: Freedom Beach in Phuket teruggegeven voor openbaar gebruik

Patong-

Freedom Beach in Karon is nu vrijgemaakt van strandbedden en parasols en constructies na een volledige repressie.

Ons vorige verhaal:

De legerregio 4-commandant inspecteerde en volgde het strandbeheer in Phuket op voor het vertrouwen van zowel toeristen als de lokale bevolking.

Nu voor de update:

Op dinsdag (28 maart) inspecteerde een team van Phuket-functionarissen onder leiding van de chef van het Phuket Natural and Environment Office, de heer Wattanapong Suksai, Freedom Beach.

Dat vertelde meneer Wattanapong aan de Phuket Express. “Het strand staat plaatselijk bekend als 'Mai Ngao' Beach, maar Freedom Beach is beroemd bij buitenlandse toeristen. Het strand ligt in het gebied van het Nak Kerd Mountain Reserve Forest in Karon.”

“We hebben het strand al twee keer eerder geïnspecteerd. De eerste keer vonden we een restaurant op het strand dat al gesloopt is. De tweede keer vonden we strandbedden en parasols. Strandverkopers hebben die spullen van het strand gehaald maar na een week waren ze er weer. Vandaag hebben we geen constructies of strandbedden en parasols gevonden”, legt dhr. Wattanapong uit.

“We hebben landeigenaren die land hebben dat zich uitstrekt tot aan het strand, ook verteld dat ze geen toegangsgelden van toeristen kunnen innen. Als ze dat nog steeds doen, zullen ze juridische stappen ondernemen”, voegde dhr. Wattanapong eraan toe.

De Phuket Express merkte op dat het Freedom Beach een beroemd strand is onder buitenlandse toeristen. Het strand is echter moeilijk te bereiken. Toeristen moeten vanaf een weg naar het strand ongeveer anderhalve kilometer door een bos lopen.

Er zijn enkele routes die via privéterreinen moeten binnenkomen waarvoor sommigen eerder moesten betalen. Als u met boten van een ander strand naar het Freedom-strand komt, zijn de kosten over het algemeen ongeveer 1,200 baht tot 3,000 baht.

Met het nieuwe harde optreden komen deze vergoedingen echter in theorie in gevaar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.