Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: gele en rode kaarten en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 20 maart 2023 tot en met zondag 26 maart 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Vier havenontwikkelings- en bouwprojecten in de 'Andaman Ring' worden gepland om Phuket, Phang Nga en Krabi met elkaar te verbinden.

Het project bevindt zich nu in het proces van een budgetverzoek van 735 miljoen baht aan de Thaise regering voor indiening. Het budget is voor vier havens in drie provincies.

2. Er zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd voor een Zwitserse man en twee Thaise vrouwen die naar verluidt betrokken zijn bij een inval in een bar in Patong waarbij seksuele uitbuiting van kinderen aan het licht kwam.

Het Provinciaal Gerechtshof van Phuket heeft arrestatiebevelen uitgevaardigd voor twee Thaise vrouwen en een Zwitserse man.

3. Vier buitenlandse toeristen en een chauffeur raakten gewond nadat twee minibusjes in Patong met elkaar in botsing kwamen.

Vier buitenlandse toeristen, drie vrouwen en een man, en een mannelijke minibusbestuurder liepen verwondingen op.

4. Een restaurantmanager werd gearresteerd en Baraku werd in beslag genomen in de buurt van een hotel in Thalang.

De restaurantmanager werd voor verdere juridische stappen naar het politiebureau van Sakoo gebracht. Shisha, of Baraku, is illegaal in Thailand.

5. Er zijn meer details vrijgegeven voor het Songkran-waterplonsfeest met 'No Alcohol'-evenement in Phuket Town.

Na drie jaar zonder Songkran-waterplonsvieringen, zullen er dit jaar meer dan 30,000 mensen meedoen.

6. De immigratiedienst van Phuket onthulde aan de Thaise media dat tot nu toe twee buitenlanders rode kaarten hebben gekregen en vier buitenlanders een gele kaart hebben gekregen deze maand, maart 2023.

Voor de eerste keer dat iemand iets verkeerd deed, kregen ze gele kaarten als waarschuwing en meldden ze hun gedrag aan consulaten. Doen ze het nog een keer, dan krijgen ze rode kaarten. Hun visum wordt ingetrokken en ze worden uitgezet.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.