Thaise wetshandhaving waarschuwt online voor grappen van april

Bangkok, Thailand-

Thaise wetshandhavers, met name de Technology Crime Suppression Division, of TCSD, hebben het publiek gewaarschuwd dat de grappen van April Fool op XNUMX april online kunnen leiden tot hoge boetes en vele jaren gevangenisstraf.

Deze waarschuwing komt regelmatig voor sinds 2020, toen de TCSD voor het eerst de strenge waarschuwing uitvaardigde uit angst dat mensen 19 april-grappen over Covid-XNUMX zouden maken en paniek zouden veroorzaken.

De waarschuwingen gingen door tijdens de pandemie in 2021 en 2022, maar nu de Thaise algemene verkiezingen minder dan twee maanden verwijderd zijn, gepland voor 14 mei, lijkt de bezorgdheid te zijn verdwenen van Covid en de bezorgdheid dat mensen April Fool's kunnen gebruiken om het publiek te misleiden of grappen te maken over de komende verkiezingen.

Volgens de TCSD kan iemand onder de Computer Crimes Act tot 100,000 baht worden aangeklaagd of tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen voor informatie die paniek veroorzaakte, de beveiliging schaadde, verkeerde informatie was of een persoon of bedrijf in diskrediet bracht.

Als gevolg hiervan vraagt ​​​​de TCSD mensen om online af te zien van grappen van April Fool en heeft ze in voorgaande jaren ook gezegd dat de feestdag en traditie van praktische grappen en grappen volgens hen geen deel uitmaken van de Thaise cultuur of etiquette.

TPN-media merkt op dat Thailand extreem strikte wetten op het gebied van computercriminaliteit, smaad, laster en laster heeft en dat deze geen uitsluitingen hebben voor satire of parodie, zoals veel westerse landen, die beide daarom zeer zeldzaam zijn in de Thaise media en grote publicaties.
De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Heeft u een algemene nieuwstip, persbericht, vraag, opmerking, etc? Wij zijn niet geïnteresseerd in SEO-voorstellen. Mail ons op [e-mail beveiligd]

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.