Het eiland Adang in Satun wordt ontwikkeld als toeristische bestemming van wereldklasse

Ko Adang, of het eiland Adang, in de zuidelijke grensprovincie Satun, zal volgens het Southern Border Provinces Administrative Centre (SBPAC) worden ontwikkeld tot een toeristische bestemming van wereldklasse, net als Langkawi in Maleisië.

De SBPAC heeft onlangs een bijeenkomst gehouden om manieren te bespreken om het toerisme in Satun te verbeteren en te ontwikkelen, dat beroemd is om zijn ongerepte natuur die zich uitstrekt over oerwouden, bergen en stranden.

Plaatsvervangend secretaris-generaal van de SBPAC, Chanathan Saengphum, verklaarde dat alle relevante instanties zouden samenwerken om de ontwikkeling van het eiland Adang tot een belangrijke toeristische bestemming in dit deel van de wereld binnen de komende vijf jaar te stimuleren.

In het kader van dit project zal Adang Island de "rivier van Zuidoost-Azië" worden genoemd. SBPAC heeft dit eiland uitgekozen voor toeristische ontwikkeling, omdat het een groot potentieel heeft, met een groot en mooi gebied dat geschikt is om te worden ontwikkeld als een belangrijke bestemming voor ecotoerisme en recreatiecentrum. Het project zal tijdens zijn vergadering op 27 februari 2023 worden voorgelegd aan het Strategisch Comité voor de ontwikkeling van zuidelijke grensprovincies.

Gelegen aan de Andamanse Zee in het subdistrict Tarutao, district Mueang, beslaat het eiland Adang een oppervlakte van ongeveer 30 vierkante kilometer, omringd door kleine eilanden, zoals Ko Lipe, Ko Dong, Ko Hin Ngam en Ko Yang. Geografisch gezien heeft het hoge bergen met dichte groene bossen.

Adang Island, het op een na grootste eiland na het eiland Tarutao, ook in het Mueang-district, heeft veel natuurlijke bezienswaardigheden, zoals Mae Mai Bay, een waterval genaamd "Namtok Chon Salat", waar het hele jaar door water stroomt, en een schilderachtig uitkijkpunt genaamd "Pha Chado", wat in het verleden een observatiepunt was voor piraten die commerciële schepen wilden aanvallen. Adang Island is ook een ideale plek om te duiken om de koraalriffen te waarderen.

Professor Dr. Sukree Langputae, Vice-President voor Internationale Betrekkingen en Alumni van de Fatoni Universiteit, zei dat Satun zich niet alleen moest voorbereiden op het toeristisch ontwikkelingsproject, maar ook op onderwijsgebied. Een curriculum moet bijvoorbeeld verwante cursussen bevatten, zoals cursussen over vreemde talen, om studenten de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.