Phuket en Isan genoemd in TIME's Greatest Places of 2023

PERSBERICHT:

Twee locaties in Thailand behoren tot de 50 "buitengewone bestemmingen om te verkennen" over de hele wereld, volgens het tijdschrift TIME.

Bangkok, 22 maart 2023 – De Tourism Authority of Thailand (TAT) is verheugd te kunnen melden dat de lijst van TIME magazine met 'The World's Greatest Places Of 2023' – die het omschrijft als 50 buitengewone bestemmingen om te verkennen – twee bestemmingen in Thailand bevat – Isan (het noordoosten) en Phuket.

De heer Yuthasak Supasorn, TAT-gouverneur, zei “Het is een geweldige eer om niet slechts één maar twee Thaise opnames te hebben in deze prestigieuze compilatie van wereldwijde bestemmingen om te bezoeken, en iets waar Thailand erg trots op kan zijn. Thailand is inderdaad klaar om toeristen van over de hele wereld te verwelkomen via de campagne 'Visit Thailand Year 2023: Amazing New Chapters'.”

De TIME-lijst vermeldt in het bijzonder het gevarieerde en heerlijke culinaire aanbod van Isan, alvorens ook te zeggen: “Degenen die zich wagen aan deze buiten de gebaande paden gelegen regio van Thailand vol met rijstvelden, worden beloond met nationale parken en Khmer-tempelruïnes, en nu : door Michelin aanbevolen restaurants. Het zijn echter niet alleen restaurants en avondmarkten die een nieuwe menigte bezoekers trekken. Vorig jaar was het de 60e verjaardag van het eerste nationale park van Thailand, Khao Yai, dat grotendeels in de provincie Nakhon Ratchasima in Isan ligt en de thuisbasis is van olifanten, gibbons en Aziatische zwarte beren.”

Over Phuket zegt de lijst: “De meest bezochte regio van Thailand – de beroemde stranden van Phuket – heeft zojuist zijn aantrekkingskracht voor gezinnen vergroot met de grootse opening van Carnival Magic, een cultureel themapark afgelopen september. Initiatieven voor vrijwilligerstoerisme blijven een prioriteit op het eiland. Het Phuket Elephant Sanctuary, bijvoorbeeld, nodigt bezoekers uit om te helpen de dieren te voeren en geeft voorlichting over communicatie en gedrag van olifanten. Hoewel het eiland vooral bekend staat om zijn gelijknamige stad, trekt Phuket meer bezoekers naar zijn rustige platteland met een indrukwekkend landschap van moderne luxe lodges.”

De volledige lijst van 's werelds beste plaatsen van 2023 kan worden bekeken op https://time.com/collection/worlds-greatest-places-2023/.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.