Algemene verkiezingen in Thailand op 14 mei

Thailand-

De algemene verkiezingen in Thailand vinden plaats op 14 meith, heeft de Verkiezingscommissie bekend gemaakt.

Ons vorige verhaal:

Op 20 maart betuigde Zijne Koninklijke Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn van Thailand zijn goedkeuring aan de ontbinding van het Huis van Afgevaardigden van het land, wat officieel het begin markeert van het campagneseizoen in de aanloop naar de komende peilingen in mei.

Nu voor de update:

De verkiezingsdatum is bekend gemaakt een dag nadat premier Prayut Chan-o-cha het Huis van Afgevaardigden had ontbonden. Op dinsdag (21 maartst) de verkiezingscommissie (EC) heeft goedgekeurd om 14 mei vast te stellenth, 2023 voor algemene verkiezingsdag en 7 meith, 2023 wat betreft vervroegd stemmen.

Voor buitenlandse lezers zal een van de grootste effecten van dit evenement een bepaald verkoopverbod voor alcohol zijn, wat betekent dat bars en uitgaansgelegenheden 24 uur lang moeten sluiten vanaf de avond voor de verkiezingen tot de dag waarop de stembussen sluiten voor de eigenlijke verkiezingsdag. Dit is de Thaise wet voor verkiezingen.

Wat betreft vroeg stemmen, soms is dit ook een sluiting en moeten lezers op de hoogte blijven voor officiële aankondigingen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.