107 zeeschildpad-eieren gevonden op het strand van Phuket

Phuket -

Honderdzeven zeeschildpadeieren werden gevonden op een strand in Thalang.

De functionarissen van het Sirinat National Park vertelden de Phuket Express dat ze op maandagochtend (13 maart) om 6:00 uur door een lokale persoon, de heer Kreangkrai Deejom, op de hoogte waren gebracht dat een zeeschildpadmoeder om 5:00 uur eieren aan het leggen was op een strand bij de Sai Koo-baai in het subdistrict Sakoo.

Ambtenaren van het Nationaal Park vonden de sporen van de moeder. In het nest werden in totaal 107 zeeschildpadden gevonden.

De eieren werden verplaatst naar een veilig gebied bij Nai Yang Beach in de buurt.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.