Juridische stappen ondernomen tegen acht illegale taxichauffeurs in Phuket

Phuket -

Er worden juridische stappen ondernomen tegen acht illegale taxichauffeurs in Phuket.

Het Phuket Land Transport Office (PLTO) vertelde de Phuket Express dat relevante functionarissen vorige week een controlepost hebben opgezet in de buurt van Phuket International Airport in Thalang.

Drie taxichauffeurs (Groene Borden) uit andere provincies bleken in het gebied tegen regels en voorschriften te opereren. Er werden ook vijf taxichauffeurs aangetroffen die persoonlijke voertuigen gebruikten om toeristen over te brengen als illegale taxi's (zwarte platen).

De overtredende taxichauffeurs krijgen een boete en hun rijbewijs wordt voor 90 dagen geschorst.

De Phuket Express merkt op dat 'zwarte platen' een term is die gewoonlijk door de PLTO wordt gebruikt om een ​​normaal persoonlijk voertuig te noemen (met een wit kenteken, ironisch genoeg), maar in plaats daarvan werd ontdekt dat het werd gebruikt om passagiers over te brengen als een illegale taxi.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.