Consul van Frankrijk in Thailand bezoekt hoofd van politie Phuket om voorstel voor rode/gele kaartsysteem voor wetsovertredende toeristen te bespreken

Phuket -

De consul van Frankrijk in Thailand bezocht de provinciale politiecommandant van Phuket om te praten over Franse toeristen die wetten hadden overtreden en juridische problemen veroorzaakten, waardoor sommigen een controversieel rode- en gelekaartsysteem voorstelden.

Ons vorige verhaal:

De consul van Frankrijk in Thailand en de consul van Frankrijk in Phuket bezochten eerst de vice-gouverneur van Phuket om recente problemen met Franse toeristen in Phuket te bespreken.

Op donderdag (9 maartth) namiddag verwelkomde de commandant van de provinciale politie van Phuket de heer Christophe Hemmings, de consul van Frankrijk in Thailand.

De consul van Frankrijk in Thailand, de heer Hemmings, zei: “We hebben bewondering voor de politie van Phuket, die geweldig werk levert. We benadrukken dat we serieuze juridische stappen moeten ondernemen tegen Franse staatsburgers die wetten overtreden, met name voor wegen, en openbare overlast veroorzaken.”

“We 'moedigen' de politie ook aan om de namen van overtreders voor een voorgestelde 'Geel – Rode Status' op te geven bij het Thaise immigratiebureau. Wanneer ze terugkeren naar Frankrijk, zullen hun namen ook aan de Franse politie worden verstrekt voor verdere mogelijke actie.” verklaarde de heer Hemmings.

“De Franse ambassade maakt zich zorgen over het imago van Frankrijk in Phuket en Thailand. We willen dat Franse toeristen en andere nationale toeristen de wetten van Thailand volgen om problemen te voorkomen. De meeste Fransen die als expats in Phuket wonen, volgen de wetten, terwijl degenen die zich niet aan de wetten houden, Franse toeristen zijn op een korte vakantie.” voegde meneer Hemmings eraan toe.

Generaal-majoor Sermpan voegde eraan toe: "We overwegen nog steeds voorstellen voor het vermelden van namen onder een zogenaamd rode en gele kaartvoorstel."

TPN merkt op dat het veelbesproken systeem van rode en gele kaarten op dit moment slechts een voorstel is en nog veel nadere uitwerking en regels behoeft.

Misschien vind je deze leuk:

Twintig Franse motorcoureurs zijn gearresteerd na het veroorzaken van overlast.

Het hoofd van het consulaat van het Franse kantoor in Phuket had een ontmoeting met de politie van Patong nadat 20 Franse motorcoureurs waren gearresteerd.

Een Franse motorrijder is aangeklaagd voor aanrijding nadat een Thaise voetganger ernstig gewond raakte in Patong.

Een Franse motorrijder in Patong kreeg een boete van 1,500 baht voordat hij bij de Franse ambassade werd aangegeven nadat hij openbare overlast had veroorzaakt.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.