Montara's Nederlandse koksduo Schiet Phuket om tot Eco-Dining Elite

PRU en Jampa, bekroond met een Michelin-ster, verheffen de duurzame keuken op het Thaise eiland

PHUKET, Thailand (23 februari 2023) – De Nederlandse chef-koks Jimmy Ophorst en Rick Dingen zetten nieuwe standaarden voor duurzaam lekker eten op Phuket met hun door Michelin bekroonde culinaire vaardigheden.

De twee combineren flair en finesse als het erom gaat eco-bewust dineren naar een hoger niveau te tillen op het Thaise paradijselijke eiland.

Ophorst runt de show in PRU, de kenmerkende eetgelegenheid in Trisara, een van de meest exclusieve resorts van Phuket. Dingen houdt ondertussen toezicht op de keuken van Jampa, die een filosofie volgt van "lokale ingrediënten, levend vuur en keuken zonder afval" bij Tri Vananda, een wellnessgemeenschap van $ 182 miljoen die vorm krijgt in de groene bossen van het noorden van Phuket.

Het paar deelt de nationaliteit en de wens om een ​​seizoensgebonden, duurzaam voedselecosysteem te promoten. Beiden werden eind vorig jaar erkend tijdens de MICHELIN Guide Thailand Star Revelation 2023, waarbij PRU zijn 1 MICHELIN Star en MICHELIN Green Star behield; en Jampa verdient een MICHELIN Green Star voor zijn afvalvrije, plantaardige voeding.

"Duurzaamheid is de kern van ons bedrijf", zegt Ophorst, die bij PRU de enige locatie in Phuket bestuurt met een MICHELIN-ster. "Het is een integraal onderdeel van onze restaurants en ons leven."

Zowel Trisara als Tri Vananda zijn eigendom van Montara Hospitality Group, een bedrijf dat een reputatie heeft opgebouwd voor het prioriteit geven aan duurzaamheid bij Trisara en door zijn 16,000 m² grote Pru Jampa biologische boerderij, gelegen binnen de grenzen van Tri Vananda.

En de twee chef-koks zijn verenigd door een gedeelde milieuvriendelijke filosofie die een uitgebalanceerd voedselecosysteem bevordert zonder de creativiteit in gevaar te brengen.

Bij PRU worden Thaise ingrediënten gevormd tot betoverende gastronomische creaties die inspiratie halen uit zowel het oosten als het westen. De naam van de locatie - een acroniem voor Plant. Salarisverhoging. Begrijpen. - geeft een solide aanwijzing over de doorslaggevende filosofie. Ingrediënten zijn 100% afkomstig uit Thailand, met veel van de biologische producten die worden verbouwd op de Pru Jampa-boerderij.

PRU behield zijn 1 ster bij de MICHELIN Guide Thailand Star Revelation en blijft het enige restaurant buiten Bangkok in Thailand dat de prestigieuze status heeft bereikt. PRU was ook het eerste restaurant in Thailand dat de MICHELIN Green Star ontving.

"Er is een enorme interesse onder het publiek in eetervaringen die lokale gemeenschappen ondersteunen en geweldige Thaise producten laten zien," zei hij. "Ik kijk ernaar uit om onze inzet voor duurzaam koken en bevoorrading verder te zetten en gasten te verrassen door middel van innovatie."

Bij Tri Vananda innoveert Jampa door live vuur te gebruiken om lokale ingrediënten - waarvan vele, net als bij PRU, afkomstig zijn van de Pru Jampa biologische boerderij - om te zetten in gezonde en uitgebalanceerde, maar resoluut verheven, culinaire creaties.

"Ik streef ernaar om lokaal geproduceerde, seizoensgebonden ingrediënten zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen", zegt Dingen, wiens hyperlokale, plantgerichte, zero-waste keuken hem markeert als een rijzende ster in Thailand.

Dingen staat bekend om zijn inzet voor nul afval en hij streeft ernaar om van Jampa de eerste locatie in Phuket te maken die een nul-afval-tot-stortverhouding bereikt.

"We willen de absoluut minimale impact op de aarde uitoefenen en ons doel is om ons keukenafval af te breken om ervoor te zorgen dat er niets op de vuilnisbelt terechtkomt", zei hij.

Het succes van de twee restaurants is in lijn met de doelstellingen van het 'Dine Good, Do Good'-concept van Montara Hospitality, dat het heeft uitgerold in al zijn F&B-winkels.

De chef-koks zijn aangesloten bij Montara Hospitality Group, het Thaise bedrijf achter Trisara, een van de meest exclusieve resorts van Phuket

 Jimmy Ophorst houdt toezicht op de gang van zaken bij PRU, het enige restaurant met een Michelin-ster in Thailand buiten Bangkok.

Bij Jampa gebruikt chef-kok Rick Dingen live-vuurkoken om zijn boerderij tot vorkkeuken te verheffen.

De chef-koks halen veel ingrediënten voor hun restaurants uit de Pru Jampa-boerderij van 16,000 m².

Het voorgaande is een persbericht gepubliceerd met volledige toestemming en autorisatie van de organisatie(s) vermeld in het PR-materiaal en TPN-media. De uitspraken, gedachten en meningen van de bij het persbericht betrokken organisatie zijn geheel van henzelf en hoeven niet per se die van TPN media en haar medewerkers weer te geven.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.