UPDATE: Thaise politie zegt dat Canadese man die beweerde dat hij was beroofd en aangevallen in Patong loog en een gevecht begon met een groep Thaise mannen

Patong-

Een Canadese toerist is aangeklaagd voor vechten in het openbaar voordat hij werd aangegeven bij het Thaise immigratiebureau nadat hij eerst had beweerd dat hij was aangevallen en beroofd.

Volgens de Thaise politie loog de man en was hij daadwerkelijk begonnen met vechten.

Onze eerdere verhalen:

Vijf mannen zouden een Canadese man hebben aangevallen voordat ze zijn horloge en geld meenamen in Patong.

Een Canadese man die naar verluidt is aangevallen door een groep van vijf mannen in Patong, weigerde voor het incident zijn eten en drinken in een restaurant te betalen, aldus de restauranteigenaar, die een heel ander verhaal vertelt dan de toerist.

Nu voor de update:

Dat heeft de politie van Patong op donderdag (2 maart) aan de Phuket Express verteldnd) dat ze na een volledig onderzoek ontdekten, volgens hen, dat de heer William Lamarche-Saint-Louis, 28, een Canadees staatsburger, niet beroofd was zoals hij aanvankelijk zei. De werkelijke situatie was een gevecht tussen meneer William en strandverkopers dat overliep in een nabijgelegen strandrestaurant.

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat meneer William vorige maand zwaar dronken op een strandbed zat. De strandverkoper vroeg William om het strandbedje te betalen of hij moest eerst een drankje bestellen voordat hij kon gaan zitten. De heer William raakte van streek en begon een verbale ruzie en fysiek gevecht met vier Thaise mannen, aldus de Thaise politie.

De heer William en de andere drie Thaise mannen worden aangeklaagd wegens vechten in het openbaar en lichamelijk letsel. De politie van Patong zei dat de Thaise mannen ook worden aangeklaagd voor vechten en het niet onmiddellijk melden van het incident, ongeacht wie het heeft veroorzaakt.

De heer William heeft al een boete van 4,000 baht gekregen en zijn gedrag is gemeld aan het Phuket Immigration Office.

De heer William heeft geen openbare opmerkingen gemaakt over de Thaise politie die stelt dat zijn oorspronkelijke getuigenis onjuist was, noch heeft hij verdere verklaringen vrijgegeven aan de pers.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.