UPDATE: Karon Authority zegt dat zwart water in zee stroomt, niet van bedrijven

Karon-

Afvalwater dat naar Karon Beach stroomt, is niet afkomstig van bedrijven, maar regen spoelt weg via een kanaal, zeiden de autoriteiten van Karon.

Eerst ons vorige verhaal:

De lokale bevolking dringt er bij de autoriteiten op aan om onderzoek te doen nadat er bij Karon Beach stinkend zwart water in de zee was gestroomd.

Nu voor de update:

De loco-burgemeester van de gemeente Karon, de heer Wanlop Nadon, en zijn team inspecteerden het gebied. De heer Wanlop vertelde de Phuket Express dat het zwarte water in zee stroomde nadat de regen het sediment in het kanaal had weggespoeld.

“Het kanaal is al meer dan tien jaar niet uitgebaggerd. De regen spoelde dit bezinksel vervolgens weg in de zee.” verklaarde Wanlop.

“Het oorspronkelijke plan voor het baggeren van grote kanalen was twee keer per jaar, maar het werd niet uitgevoerd omdat de aannemer niet doorwerkte. Het kortetermijnplan is om het kanaal zo snel mogelijk uit te baggeren. Dit zwarte water komt uit de natuur, maar we stellen vast dat het het toerisme heeft aangetast.” Wanlop toegevoegd.

“Bovendien hebben we opdracht gegeven tot tijdelijke sluiting van veel restaurants in de buurt van de gemeente Karon totdat ze hun afvalwaterzuiveringssystemen hebben verbeterd. We hebben ervoor gezorgd dat meer dan 200 bedrijven in Karon hun afvalwater hebben gezuiverd voordat ze het vrijgeven.” concludeerde Wanlop.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.