Oekraïener beboet in Phuket wegens geen rijbewijs nadat hij ervan verdacht werd een illegale taxichauffeur te zijn in Chonburi

Phuket -

Een Oekraïense chauffeur kreeg in Phuket een boete van 1,000 baht omdat hij geen geldig rijbewijs had. Hij reisde met vrienden van Chonburi naar Phuket. Een Thaise taxichauffeur vreesde dat hij een illegale minibusbestuurder was.

De politie van Patong vertelde afgelopen weekend aan de Phuket Express dat ze door een Thaise chauffeur op de hoogte waren gebracht dat er een minibus met een witte Chonburi-kentekenplaat en een buitenlandse chauffeur en passagiers in Patong was. De Thaise chauffeur maakte zich zorgen dat de buitenlandse chauffeur een illegale taxichauffeur was.

De politie van Patong en de toeristenpolitie van Phuket arriveerden op de Pracha Nukroh Road, waar ze de minibus met een witte kentekenplaat (persoonlijk voertuig) vonden. De bestuurder was MR. ANDRIL MINDAUN, 35, van Oekraïense nationaliteit. Hij staat geregistreerd als woonachtig in Chalong, Phuket. Er zaten nog een Oekraïense en enkele Aziatische passagiers in de minibus.

De eigenaar van de minibus werd geïdentificeerd als MR. ALEKSEI KKHAEV, 39, een Russische staatsburger die in Nongprue, Banglamung woont. De minibuschauffeur MR. ANDRIL vertelde de politie dat hij een vriend is van de minibus-eigenaar MR. ALEKSEI. Hij had MR geleend. ALEKSEI's minibus. DHR. ANDRIL vroeg zijn andere Oekraïense vriend om met hem de minibus van Chonburi naar Phuket te rijden.

DHR. ANDRIL vertelde de politie dat toen ze in Phuket waren, MR. ANDRIL reed de minibus voor zijn Oekraïense vriend en andere Aziatische vrienden zoals hij bekend is in de omgeving. Hij verklaarde dat hij de minibus NIET verhuurde of werd ingehuurd om de minibus te besturen. Echter MR. ANDRIL kreeg een boete van 1,000 baht voor rijden zonder rijbewijs.

*****************************************

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.