88 zeeschildpad-eieren gevonden op het strand van Phuket

Phuket -

Op een strand in Thalang zijn in totaal 88 eieren van groene schildpadden gevonden.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat er op maandag (27 februari) sporen van een moederzeeschildpad zijn gevonden op een strand in Cherng Talay. Het zeeschildpaddennest werd vlakbij gevonden.

In het nest werden in totaal 88 groene schildpadeieren gevonden. De eieren zijn verplaatst naar een veilig gebied in de buurt vanwege bezorgdheid over schade door het weer.

De DMCR gelooft dat de babyzeeschildpadden over ongeveer 55 dagen zullen uitkomen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.