Makha Bucha-dag keert volgende maandag terug, samen met het verbod op alcoholverkoop

nationaal —

Makha Bucha is een belangrijke religieuze dag voor Thaise boeddhisten. Dit jaar valt het op volgende maandag, 6 maart, die zal worden gemarkeerd met vele religieuze ceremonies en bijeenkomsten bij kaarslicht. Voor degenen die de boeddhistische tradities niet volgen, wordt Makha Bucha echter nog steeds erkend als een belangrijke dag, maar vooral vanwege het verbod op de verkoop van alcohol.

De op één na belangrijkste boeddhistische feestdag in Thailand valt op de dag van de volle maan van de derde maanmaand, die meestal in februari of maart valt. De dag is een gelegenheid voor Thaise boeddhisten om hulde te brengen aan de Boeddha en zijn leer.

De betekenis van Makha Bucha dateert uit de tijd van de Boeddha, meer dan 2,500 jaar geleden. Volgens boeddhistische geschriften kwamen op deze dag 1,250 discipelen van de Boeddha spontaan bijeen om naar een preek van de Boeddha te luisteren.

Het evenement was opmerkelijk omdat de discipelen niet waren opgeroepen en ze kwamen uit verschillende plaatsen zonder voorafgaande toestemming. Er wordt aangenomen dat deze bijeenkomst van de discipelen van de Boeddha een teken was van hun zuiverheid en toewijding aan de leer van de Boeddha.

Verbod op alcoholverkoop en sluiting van plaatsen

Hoewel Makha Bucha-dag misschien niet dezelfde religieuze betekenis heeft voor niet-boeddhisten, is het niettemin een belangrijk aspect van de Thaise cultuur, en iedereen die in het koninkrijk verblijft, moet het dienovereenkomstig respecteren.

Aanstaande maandag zullen naar verwachting de meeste overheidskantoren worden gesloten, evenals mogelijk andere particuliere bedrijven om respect te tonen voor de religieuze naleving. Bovendien is Makha Bucha een totaal verbod op alcoholverkoop in Thailand dat landelijk van kracht is, waaronder supermarkten, gemakswinkels, hotels, restaurants die alcohol verkopen en natuurlijk alle soorten uitgaansgelegenheden.

De sluiting van plaatsen herinnert Thaise mensen eraan dat Makha Bucha een dag van introspectie en reflectie is. Het is een gelegenheid voor individuen om na te denken over hun acties en gedragingen en een bewuste poging te doen om te leven volgens de principes van het boeddhisme, waaronder:

  1. Breng andere levende wezens geen schade toe.
  2. Niet stelen.
  3. Doe niet mee aan seksuele promiscuïteit.
  4. Roddel of lieg niet.
  5. Drink geen alcohol.

Hoewel in bepaalde gebieden bedrijven open blijven voor klanten, zijn deze plaatsen meestal onderworpen aan strikte regels en richtlijnen, waaronder zeker een verbod op het schenken van alcohol of enige vorm van entertainment.

Voor niet-boeddhisten kunnen ze gemakkelijk deelnemen aan dit evenement door alcoholische dranken en amusement te vermijden, een plaatselijke tempel te bezoeken, liefdadigheidsactiviteiten te ondernemen of op een comfortabele manier mindfulness en zelfreflectie te beoefenen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Heeft u een algemene nieuwstip, persbericht, vraag, opmerking, etc? Wij zijn niet geïnteresseerd in SEO-voorstellen. Mail ons op [e-mail beveiligd]

 

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.