Thailand versterkt toeristische banden met China

PERSBERICHT:

Tijdens een recente spraakmakende ontmoeting tussen de Chinese minister van Cultuur en Toerisme en de Thaise minister van Toerisme en Sport en de ondertekening van de intentieverklaring tussen TAT en China Tourism Group Travel Services.

Bangkok, 27 februari 2023 – Thailand blijft de toeristische banden met China versterken na de spraakmakende ontmoeting tussen ZE de heer Phiphat Ratchakitprakarn, Thailands minister van Toerisme en Sport, en ZE de heer Hu Heping, minister van Cultuur en Toerisme van de Volksrepubliek China, die plaatsvond in Peking op 21 februari 2023.

Ook aanwezig op de bijeenkomst waren HE Mr. Atthayut Srisamut, Thailand Ambassadeur in China, Royal Thai Ambassade in Beijing, en Mr. Yuthasak Supasorn, Gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT).

Dat zei ZE de heer Phiphat Ratchakitprakarn, de minister van Toerisme en Sport van Thailand “Namens de Thaise regering en het Thaise volk wil ik onze oprechte dank betuigen aan de Chinese regering voor haar aanhoudende vertrouwen in Thailand als favoriete vakantiebestemming en voor het opnemen van het koninkrijk in de 20 pilotbestemmingen voor de hervatting van groepsreis vanuit China.”

Tijdens de bijeenkomst nodigde minister Phiphat minister Hu Heping uit voor een bezoek aan Thailand. Hij gaf ook een update over de voorbereidingen van Thailand om Chinese toeristen te verwelkomen, en herhaalde de voortdurende inspanningen van de Thaise toeristenindustrie om de wederzijdse toeristische samenwerking met China te versterken. Last but not least onderstreepte hij de bereidheid van Thailand om de mobilisatie van menselijke hulpbronnen te bevorderen en culturele uitwisselingen tussen de twee naties nieuw leven in te blazen.

Minister Hu Heping benadrukte ondertussen dat het recente bezoek aan Thailand door de Chinese president Xi Jinping om de 29th Economische samenwerking tussen Azië en de Stille Oceaan Economische leidersbijeenkomst in Bangkok als belangrijk voor het versterken van de langdurige Chinees-Thaise betrekkingen. Hij merkte op dat de Chinese regering het belang van toerisme en culturele uitwisselingen tussen de twee naties erkende, vandaar dat Thailand werd opgenomen in de 20 pilotlanden voor de hervatting van uitgaande groepsreizen vanuit China.

Minister Hu Heping voegde eraan toe dat het ministerie van Cultuur en Toerisme zal blijven samenwerken met het Ministerie van Toerisme en Sport bij het organiseren van de jaarlijkse viering van Chinees Nieuwjaar in Thailand.

Dit jaar is het 48 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Thailand en China. Het markeert ook 17 jaar samenwerking tussen de TAT en het Chinese Ministerie van Cultuur en Toerisme en de Chinese Ambassade in Thailand bij het organiseren van de Chinese Nieuwjaarsvieringen in Thailand – een van de vijf landen over de hele wereld die de grootste Chinese Nieuwjaarsfestiviteiten buiten de grenzen vieren. China.

De heer Yuthasak Supasorn, TAT-gouverneur, zei “Tijdens de bijeenkomst wordt ook gesproken over een mogelijkheid om samen te werken aan de organisatie van het Moon Festival in Thailand. Dit zou helpen om de relaties tussen de publieke en private sector en de mensen in China en Thailand verder te versterken.”

Dit jaar valt het Mid-Autumn Festival, ook wel bekend als het Moon Festival of Mooncake Festival, op 29 september.

Ondertussen was minister Phiphat op 22 februari 2023 getuige van de ondertekening van een intentieverklaring (LOI) tussen de TAT en China Tourism Group Travel Services Corporation Limited.

Tijdens het evenement bespraken de TAT-gouverneur, de heer Yuthasak, samen met de TAT-plaatsvervangend gouverneur voor de binnenlandse markt, mevrouw Thapanee Kiatphaiboon, met de heer Lei Haisu, voorzitter van China Tourism Group Travel Services over de bevordering van hoogwaardige toeristische ervaringen en wederzijdse samenwerking op het gebied van toerisme. .

Dit jaar, van 1 januari tot 15 februari, verwelkomde Thailand 161,540 Chinese toeristen. Verwacht wordt dat het aantal in de eerste drie maanden 300,000 zal bereiken, en 5 miljoen voor het hele jaar.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.