Politie waarschuwt voor afstandsbedieningen van auto's die worden gehackt bij tankstation in Thalang

Thalang-

De politie waarschuwt chauffeurs nadat afstandsbedieningen van auto's waren gehackt bij een tankstation in Thalang waar chauffeurs voertuigen niet konden vergrendelen en ontgrendelen.

De politiechef van Sakoo, kolonel Salan Santisartsanakun, vertelde de Phuket Express dat ze deze week door automobilisten in een PTT-benzinestation in de buurt van Phuket International Airport op de hoogte waren gebracht van het probleem. Veel automobilisten merkten dat ze hun auto niet konden vergrendelen en ontgrendelen. Toen de politie na vijf minuten bij het tankstation arriveerde, werkten alle afstandsbedieningen van hun auto's zoals normaal.

Kolonel Salan vertelde de Phuket Express dat er misschien iemand was die probeerde de signalen van de afstandsbediening met de auto's los te koppelen. Wanneer chauffeurs op de vergrendelknop op hun afstandsbediening drukten, wilden hun auto's niet vergrendelen. Als chauffeurs niet checkten voordat ze hun auto verlieten, konden verdachten hun auto openen en van hen stelen.

Zorg ervoor dat uw auto op slot is voordat u deze verlaat. Als er iets verdachts wordt gevonden, bel dan 191, zei kolonel Salan.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.