UPDATE: Drie Mongolen gearresteerd na gebruik van gestolen creditcard om dure producten te kopen in Phuket

Phuket -

Drie Mongolen zijn gearresteerd nadat ze een creditcard van een Singaporees op Patong Pier hadden gestolen voordat ze deze gebruikten om dure producten te kopen.

Ons vorige verhaal:

Een groep buitenlanders gebruikt naar verluidt gestolen creditcards van andere buitenlanders om dure producten in Phuket te kopen.

Dat heeft de politie van Patong op 11 februari aan de Phuket Express verteldth, 2023 De heer Choi Mei Choo, een Maleisische staatsburger, en juffrouw Ho See Ling, een Singaporese staatsburger, hebben aangifte gedaan bij de politie van Patong. Ze vertelden de politie dat hun portemonnee was gestolen op een pier in Patong. Een creditcard werd vervolgens gebruikt om dure producten in Phuket te kopen, terwijl sms-berichten over de producten vervolgens naar hun mobiele telefoons werden gestuurd.

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat gisteren (19 februari).th), arresteerden ze mevr. Saruul Baatar, 33, mevr. Tsogoo Ariunsaikhan, 30, en dhr. Dulguun Bayarmunkh, 28, allemaal Mongoolse staatsburgers. Ze worden beschuldigd van diefstal, fraude en het gebruik van andermans creditcards.

De politie van Patong zei dat bedrijven in Phuket de verdachten kunnen komen opzoeken als ze vermoeden dat ze gestolen kaarten op hun locaties hebben gebruikt. De verdachten zullen in hechtenis blijven om hun juridische Thaise aanklachten onder ogen te zien en zodra ze zijn veroordeeld en hun straf hebben uitgezeten, zullen ze op de zwarte lijst worden gezet en naar Mongolië worden gedeporteerd.

=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.