Thaise minister van Volksgezondheid zegt nee tegen sluiting van pubs om 4 uur, behalve mogelijk in populaire toeristengebieden zoals Pattaya en Phuket

FOTO: Ministerie van Volksgezondheid

nationaal —

Op zondag 19 februari vertelde minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul tijdens een vergadering van het bestuur van de Thai Health Promotion Foundation (ThaiHealth) dat zijn ministerie zich verzet tegen een voorstel van het Ministerie van Toerisme om de wettelijke sluitingstijden voor uitgaansgelegenheden uit te breiden van 4 uur tot 2 uur.

De minister steunde zijn oppositie met zorgen over het algemeen welzijn en de veiligheid, en zei dat verkeersongevallen zouden kunnen toenemen als pubs tot 4 uur 's ochtends open mogen. Hij voegde eraan toe dat tijdens de nieuwjaarsperiode van 2023 het aantal verkeersongevallen aanzienlijk is afgenomen met 20% in vergelijking met vorig jaar dankzij de medewerking van alle betrokken partijen, waaronder ThaiHealth voor hun verkeersveiligheidscampagne.

Anutin maakte echter bekend dat het ministerie van Volksgezondheid kan overeenkomen om uitgaansgelegenheden in sommige belangrijke toeristische gebieden tot 4 uur open te laten, van geval tot geval. Deze gebieden kunnen bijvoorbeeld Bangkok's Khaosan Road, Pattaya en Phuket's Bangla Walking Street zijn. De kwestie vereist echter meer discussie en nadenken, voegde Anutin eraan toe, evenals samenwerking van lokale autoriteiten in die gebieden.

De minister zei dat zijn ministerie de economische voordelen van het voorstel niet negeerde, maar ook zei dat hij ook rekening moest houden met de mogelijke sociale gevolgen.

Ondertussen zette Anutin, ondanks oproepen tot legalisering van e-sigaretten, resoluut zijn voet in de oppositie en zei dat hij "nooit" zal toestaan ​​dat e-sigaretten worden gelegaliseerd in Thailand, omdat hij zei dat hij geeft om de gezondheid van de mensen.

Hij zei dat hij onlangs de afdeling ziektebestrijding heeft opgedragen om samen te werken met de Royal Thai Police and Customs Department om de wet met betrekking tot e-sigaretten te handhaven. De minister gaf ThaiHealth ook opdracht om jongeren voor te lichten over het gevaar van e-sigaretten.

Thailand's e-sigarettenwet staat een zware straf op, met een boete van meer dan 500,000 baht en een maximale gevangenisstraf van vijf jaar, volgens een hoge politiefunctionaris.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Klik hier voor meer informatie over het plaatsen van een woning bij ons.

 

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.