Toerisme in Surat Thani bereikt hoogste groei in Thailand

Soerat Thani –

Het toerisme in Surat Thani, dat de eilanden Samui, Phangan en Tao (schildpad) omvat, heeft de hoogste groei in het land bereikt, waarbij de inkomsten uit toerisme met 900 procent zijn gestegen ten opzichte van een toename van het aantal toeristen met 600 procent op jaarbasis.

De gouverneur van Surat Thani, de heer Witchawut Jintoe, vertelde de Phuket Express dat volgens het ministerie van Toerisme en Sport Surat Thani vorig jaar 27.66 miljard baht aan toerisme verdiende. Het aantal is met 912.04 procent gestegen ten opzichte van 2021. Vorig jaar waren er 3,690,642 bezoekers, een stijging van 666 procent ten opzichte van 2021.

"Deze cijfers hebben aangetoond dat de groei van de inkomsten uit toerisme in de provincie Surat Thani de hoogste is in Thailand," voegde dhr. Witchawut toe.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.