Gemodificeerde Krabi-langstaartboten kapseizen drie keer in twee maanden met twee doden en veel gewonden

Krabi-

Het Krabi Marine Office heeft ongeveer 80 langstaartboten in Krabi opgeroepen die zijn aangepast door daken toe te voegen nadat drie langstaartboten kapseisden met twee doden en veel gewonden in twee maanden tijd.

Onze eerdere verhalen:

Twee buitenlandse toeristen en een bootkapitein zijn gered nadat een langstaartboot kapseisde in Krabi.

Een Maleisische moeder en haar zes jaar oude dochter zijn dood verklaard nadat een langstaartboot kapseisde in Krabi.

Negen Zweedse toeristen hebben het overleefd nadat een langstaartboot kapseisde in Krabi.

De directeur van het Krabi Marine Office, de heer Mana Nuanwan, vertelde de Phuket Express gisteren (16 februari) dat de drie langstaartboten die betrokken waren bij de bovengenoemde drie incidenten allemaal waren aangepast door daken toe te voegen voor VIP-diensten.

De daken hadden ervoor gezorgd dat de boten meer wind hadden en het gewicht van de boten was toegenomen, wat de kapseisincidenten zou kunnen hebben veroorzaakt.

Er zijn ongeveer 80 langstaartboten in Krabi die zijn aangepast met daken, vertelde Mana aan The Phuket Express. Ze worden allemaal opgeroepen om opnieuw te worden getest op veiligheid bij het Krabi Marine Office voor het Songkran-festival, waarin meer toeristen Krabi zullen bezoeken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.