Grote gewonde zeeschildpad gered op het eiland Samui

Samui-eiland, Surat Thani-

Een enorme, gewonde karetschildpad is gered nadat hij was aangespoeld op een strand op het eiland Samui.

De gemeente Koh Samui vertelde de Phuket Express dat lokale bewoners een gewonde zeeschildpad hebben gevonden op Ao Phang Gar Beach in het subdistrict Taling Ngam. Het districtshoofd van Samui, de heer Chayaphon Intarasupa, ging naar het strand om het gebied te inspecteren.

Ze vonden een karetschildpad die 77 centimeter breed, 80 centimeter lang en 70 kilo woog. Er is geen microchipcode gevonden op de schildpad. Er werd een ernstige wond gevonden op zijn schild.

De schildpad werd voor behandeling naar het Marine and Coastal Resources Centre in de centrale Golf van Thailand in Chumphon gebracht en zal weer in zee worden vrijgelaten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Afbeelding na berichtinhoud
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.