Een jong lid van het "Wild Boar" jeugdvoetbalteam dat uit Thaise grot werd gered, is overleden in het VK

FOTO: Thaise PBS

nationaal —

Een van de 12 beroemde 'Wild Boar'-voetbalteamleden die werden gered nadat ze in 17 2018 dagen vastzaten in de Tham Luang-grot in Thailand, is door een onbekende oorzaak overleden tijdens zijn studie in het Verenigd Koninkrijk.

Duangphet "Dom" Promthep was na een val voor 2-3 dagen opgenomen in een ziekenhuis, meldden Thaise media. De tienervoetballer werd aan de beademing gelegd maar overleed plotseling. Hij zou hoofdletsel hebben opgelopen.

Het bericht over het overlijden van Dom werd vandaag, 15 februari, op sociale media geplaatst door een functionaris van het Tham Luang Khun Nam Nang Non National Park, Kamon Khunngamkwamdee.

Dom, 18, was een van de 12 voetballers die het overleefde nadat hij in 2018 vast kwam te zitten in de overstroomde Tham Luang-grot in de provincie Chiang Rai. Zijn Wild Boar-team kreeg sindsdien wereldwijde erkenning en de reddingsoperatie werd omgevormd tot een reddingsdrama. genaamd "Thaise Grotredding".

Afgelopen augustus won de tiener een studiebeurs om naar de gewaardeerde Brooke House College Football Academy in Leicester te gaan, met dank aan de Sports Education Foundation en de Zico Foundation.

Zijn familie nam contact op met het ministerie van Buitenlandse Zaken. Meer details zouden later bekend worden gemaakt.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.