Juridische stappen ondernomen tegen drie illegale taxichauffeurs in Phuket

Phuket -

Er worden juridische stappen ondernomen tegen drie illegale taxichauffeurs in Phuket.

Het Phuket Land Transport Office (PLTO) meldde gisteren (14 februari) dat relevante functionarissen van 9 uur tot 00 uur een controlepost hadden opgezet nabij de Si Kor Intersection in Kathu, waar veel voertuigen op weg waren naar Patong Hill.

Er werden drie taxichauffeurs aangetroffen die persoonlijke voertuigen gebruikten om toeristen over te brengen als illegale taxi's (zwarte platen). Die overtredende taxichauffeurs krijgen een boete en hun rijbewijs wordt voor 90 dagen geschorst.

De Phuket Express merkte op dat 'zwarte platen' een term is die gewoonlijk door de PLTO wordt gebruikt voor een persoonlijk voertuig (met een witte kentekenplaat, ironisch genoeg), maar ze werden gebruikt om passagiers te vervoeren als een illegale taxi.

Dit vind je misschien leuk:

Ambtenaren van Phuket doen onderzoek nadat ze veel klachten hebben ontvangen dat veel buitenlanders auto's huren voor het uitvoeren van illegale taxidiensten.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.