Thailand handhaaft 'volledig heropende' toegangsregels

PERSBERICHT:

Alleen bezoekers die komen uit of gaan naar landen die een RT-PCR-test vereisen, moeten een ziektekostenverzekering hebben die de behandeling van COVID-19 in Thailand dekt.

Bangkok – De Tourism Authority of Thailand (TAT) wil verduidelijken dat Thailand alle internationale toeristen blijft verwelkomen onder het volledig heropenen voor toerismebeleid dat op 1 oktober 2022 is ingevoerd.

De vicepremier en minister van Volksgezondheid van Thailand, ZE de heer Anutin Charnvirakul, zei: "Internationale reizigers die in Thailand aankomen, hoeven geen bewijs van vaccinatie te tonen."

Bovendien hoeven buitenlandse toeristen geen ATK- of RT-PCR-testresultaten te tonen.

Als onderdeel van de volledige heropening voor toerisme, biedt Thailand bezoekers ook een langere verblijfsperiode aan. Met ingang van 31 maart 2023 wordt de verblijfsperiode verlengd tot 45 dagen (was 30 dagen) voor toeristen uit landen/gebieden die recht hebben op visumvrijstelling, en tot 30 dagen (was 15 dagen) voor toeristen die in aanmerking komen voor een Visa on Arrival (VOA).

Hoewel Thailand alle bezoekers verwelkomt, kan een bezoekersbronmarkt vereisen dat inkomende bezoekers, inclusief hun eigen staatsburgers die naar huis terugkeren, een negatief PCR-resultaat hebben.

Thailand streeft er dus naar om te voldoen aan de regels van deze landen, waaronder China. Daarom moeten passagiers uit een land dat eisen stelt aan de RT-PCR-test een ziektekostenverzekering hebben die de behandeling van COVID-19 in Thailand dekt.

Met de campagne 'Visit Thailand Year 2023: Amazing New Chapters' worden toeristen over de hele wereld uitgenodigd om de talloze prachtige bestaande en nieuwe toeristische ervaringen, producten en diensten van het koninkrijk te ervaren.

Volksgezondheidsmaatregelen voor buitenlandse reizigers die Thailand binnenkomen

  1. Een vaccinatiebewijs is NIET meer nodig.
  2. Reizigers uit de vermelde landen moeten voor vertrek uit Thailand negatieve RT-PCR-testresultaten eisen, en moeten een ziektekostenverzekering hebben die ten minste US $ 10,000 dekt voor COVID-19-behandeling die de duur van het verblijf in Thailand plus 7 extra dagen dekt.
    • Degenen met zakelijke regelingen, inclusief cockpitbemanningen en studenten, hebben mogelijk een officiële brief van de gastheer of een andere vorm van verzekering om dergelijke behoeften te dekken.
    • De quarantainemedewerker controleert steekproefsgewijs het verzekeringsbewijs van reizigers uit de genoemde landen. Als die reiziger geen bewijs van verzekering heeft, moet de reiziger vóór immigratie een ziektekostenverzekering afsluiten.
  3. Houders van Thaise paspoorten en transit-/transferpassagiers zijn vrijgesteld van de controles van de ziektekostenverzekering.
  4. De luchtvaartmaatschappijen moeten zich houden aan de gerelateerde regelgeving en waar nodig de richtlijnen naleven, zoals passagiers vragen om altijd een masker te dragen, behalve tijdens maaltijden of noodsituaties.
  5. Elke passagier die bij aankomst symptomen van COVID-19 vertoont, wordt aangeraden om bij aankomst een COVID-19-test te ondergaan.

Reizigers kunnen contact opnemen met de Department of Disease Control (DDC) Hotline 1442 of bezoeken https://ddc.moph.go.th/index.php voor meer informatie.

Kennisgeving aan luchtmissies (NOTAM)

De NOTAM van de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) schetste adviezen aan luchtvaartmaatschappijen die naar Thailand vliegen over ziektekostenverzekeringen en andere gezondheidsgerelateerde aanbevelingen.

De NOTAM heeft een adviserend karakter en is niet verplicht voor luchtvaartmaatschappijen. Het is bedoeld door CAAT en betrokken reisautoriteiten om de toegang te vergemakkelijken en de best mogelijke bezoekerservaring te ondersteunen. Luchtvaartmaatschappijen kunnen naar eigen goeddunken handelen met betrekking tot hun passagiers die naar Thailand komen.

Start- en einddatums voor DDC- en CAAT-aankondigingen

De DDC's volksgezondheidsmaatregelen voor buitenlandse reizigers die Thailand binnenkomen en de CAAT's Notice to Air Missions zijn van kracht vanaf 10 januari 2023, tot nader order. Volgens het MoPH is de ziekteverzekering automatisch niet meer verplicht zodra die landen de RT-PCR-vereiste voor toetreding opheffen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.