Buitenlanders zouden gestolen buitenlandse creditcards gebruiken om dure spullen te kopen in Phuket

Phuket-

Een groep buitenlanders gebruikt naar verluidt gestolen creditcards van andere buitenlanders om dure producten in Phuket te kopen.

De politie van Patong vertelde de Phuket Express dat een groep buitenlanders gestolen creditcards van andere buitenlanders gebruikt om dure producten te kopen, zoals gouden juwelen ter waarde van ongeveer 1,200,000 baht en nieuwe iPhones.

De zwendel houdt in dat de verdachten valse paspoorten tonen aan verkopers die overeenkomen met de creditcardgegevens. De verdachten dragen altijd hoeden en een masker, waarin staat dat het masker desgevraagd ter bescherming tegen Covid is, waarbij ze hun gezicht verbergen.

De verdachten kopen de producten meestal ook vlak voor sluitingstijd van de winkels, wanneer verkopers haast hebben om hun locatie te sluiten en naar huis te gaan en minder geneigd zijn om elk beveiligingsproces te volgen.

De politie van Phuket verklaarde:

Verkopers moeten voorzichtiger zijn door hieronder te controleren:

  1. Wees voorzichtig bij het controleren van een paspoort (accepteer geen kopie paspoortpapier) met een creditcard. De volledige naam en handtekening op de creditcard en het paspoort moeten hetzelfde zijn. Zorg ervoor dat het gezicht van de koper hetzelfde is op het paspoort en vraag de koper om veiligheidsredenen kort zijn gezicht te laten zien.
  2. Kopers moeten details aan de verkopers laten zien op een mobiele applicatie die verbinding maakt met een creditcard of sms die bij aankoop naar hun mobiele telefoon wordt verzonden.
  3. Verkopers dienen kopers om details te vragen over waar ze verblijven en contact op te nemen met de accommodatie om te zien of de mobiele telefoonnummers die ze hebben opgegeven hetzelfde zijn.

Deze verdachten zijn Aziatische mannen, maar hebben mogelijk valse Amerikaanse paspoorten, dragen witte petten en een masker, dragen een zwarte tas en dragen zwarte schoenen en hebben volgens de politie veel winkels in de omgeving van Phuket overvallen.

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.