1,900 Chinese vluchten landen in Thailand terwijl Chinese toeristen in grote aantallen beginnen terug te keren

nationaal —

Thailand verwacht een grote toestroom van Chinese toeristen met de komst van 1,910 vluchten uit China en nog eens 6,318 vluchtaanvragen voor de periode van 13 tot 19 februari, volgens de Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT).

Suttipong Kongpool, president van de CAAT, vertelde het publiek dat reizen in Thailand zowel in eigen land als internationaal druk zou zijn van 13 tot 19 februari, aangezien er al 6,318 vluchtslots zijn aangevraagd, waardoor het totale aantal vluchten voor februari 2023 op 25,256 komt.

Suttipong vervolgde dat als gevolg van de COVID-19-pandemie de meeste mensen niet in staat waren om te reizen, maar nadat de Thaise regering de reisbeperkingen had versoepeld, is het reizen sinds eind vorig jaar toegenomen.

Ondertussen begon Thailand een groei in Chinese toeristen te zien nadat China op 8 januari besloot de strenge grensbeperkingen op te heffen. 19 Chinese luchtvaartmaatschappijen hebben al een aanvraag ingediend om naar Thailand te vliegen, zoals Air China, dat elke dinsdag, donderdag en zaterdag van Beijing naar Chiang Mai vliegt van 14 februari tot 25 maart, of Air China Southern, dat elke maandag, woensdag, vrijdag, en zondag van 1 maart tot 24 maart.

“De CAAT heeft toestemming verleend voor in totaal 1,910 Chinese vluchten om het koninkrijk binnen te komen, met 671 vluchten die naar verwachting in februari aankomen en nog eens 970 vluchten gepland voor maart, zei Suttipong.

Vorige maand kwamen al 269 Chinese vluchten het land binnen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Volg ons op Facebook, Twitter, Google Nieuws, Instagram, Tiktok, YouTube, Pinterest, Flipboardof Tumblr

Ga met ons mee op LINE voor het verbreken van waarschuwingen!

Of, sluit je aan bij ons op Telegram voor het verbreken van waarschuwingen!

 

Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.