Recente busschietpartij in Phuket zet vervoerders ertoe aan de maatregelen aan te scherpen

Phuket -

Na de recente schietpartij in een bus waarbij op 10 februari twee mensen gewond raakten, scherpen vervoerders in Phuket de veiligheidsmaatregelen aan om herhaling te voorkomen.

De mannelijke verdachte identificeerde zich als de 25-jarige dhr. Nawin Chuaykleang van de provincie Krabi stierf door zelfmoord na het neerschieten en verwonden van twee mensen. De gewonde slachtoffers zijn in veilige toestand.

De schutter, die ook een ex-dienstplichtige is, zou aan een psychische aandoening hebben geleden.

Na het incident vertelde dhr. Adcha Buachan, een ambtenaar van het Phuket Land Transport Office, aan The Phuket Express dat relevante functionarissen pleiten voor de implementatie van een nieuwe maatregel om passagiers te screenen op wapens voordat ze het terrein van de transportdienst mogen betreden.

De maatregel blijft echter slechts een idee, aangezien er veel obstakels zijn, zei Adcha, eraan toevoegend dat het buiten de bevoegdheid van het Land Transport Office valt.

Als primaire oplossing kregen vervoerders daarom de opdracht om de namen en telefoonnummers van elke passagier te noteren. Adcha zei dat het fouilleren van passagiers zorgvuldig moet gebeuren als de maatregel verplicht is.
-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Discussieer mee in onze Facebook-groep https://www.facebook.com/groups/438849630140035/of in de reacties hieronder.

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.