UPDATE: Schutter die twee buspassagiers neerschoot in Phuket en zelfmoord pleegde, was voormalig soldaat en leed aan psychische problemen

De verdachte bij het busstation van Phuket in Rassada

Phuket -

Een schutter die het vuur opende op een reizende bus in Phuket en twee mensen verwondde, is dood aangetroffen in de bus en was een voormalig soldaat die leed aan psychische problemen.

Onze eerdere verhalen:

Twee mensen in een bus in Phuket zijn gewond geraakt nadat een schutter het vuur opende terwijl andere passagiers wegrenden.

Een schutter die het vuur opende op een reizende bus in Phuket waarbij twee mensen gewond raakten, is dood aangetroffen in het interieur van de bus.

Nu voor de update:

De politie van Phuket City vertelde de Phuket Express dat de gouverneur van Phuket, Naroong Woonciew, vanmorgen ook ter plaatse was. De twee gewonde passagiers werden alleen geïdentificeerd als mevrouw Juraiphon, 49, en Napanat, 26. Ze zijn nu veilig in een plaatselijk ziekenhuis.

De schutter werd door de politie genoemd als de heer Nawin Chuaykleang, 25, uit Ao Luek, Krabi. Hij was psychiatrisch patiënt in het Ao Luek-ziekenhuis. Hij was een van de passagiers in de bus. Het was onduidelijk hoe en wanneer hij het ziekenhuis verliet.

De politie van Phuket City nam contact op met de politie van Ao Luek en ze brachten Nawins grootmoeder, 67, en zijn moeder, 50, uit Ao Luek, Krabi naar de plaats delict om met Nawin te praten, aangezien de politie dacht dat de schutter nog in leven was tijdens het incident.

Zijn moeder vertelde de politie dat Nawin een voormalig soldaat is die psychische problemen heeft waarvoor hij weigerde medicijnen te nemen. Hij schreef een brief voordat hij het huis verliet en zei: 'Maak je geen zorgen. Ik ga een nieuw leven leiden en neem risico's. Ik kom niet terug naar huis.'

De forensische politie vertelde de Phuket Express dat de schutter zichzelf had neergeschoten net nadat hij de anderen had neergeschoten omdat de bloedvlekken op de busvloer bij zijn lichaam waren opgedroogd.

Als jij of iemand die je kent depressief is, neem dan contact op voor hulp. The Pattaya News suggereert de Samaritanen van Thailand die hier kunnen worden bereikt:

https://www.facebook.com/Samaritans.Thailand/

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.