Regio 8 Politie waarschuwt voor het kopen van tweedehands auto's nadat zeven auto's in beslag zijn genomen met valse kentekenplaten

zuidelijk –

Regio 8 De politie heeft gewaarschuwd voor het kopen van tweedehands auto's nadat zeven auto's in beslag zijn genomen met valse kentekenplaten.

Gisteren (8 februari)th), vertelde de politie van regio 8 in Phuket aan de Phuket Express dat ze zeven auto's in beslag hebben genomen, waarvan twee verdachten met twee auto's zijn gearresteerd in Nakhon Si Thammarat. Een andere auto en verdachte werden gearresteerd in Surat Thani. Ze worden beschuldigd van het gebruik van valse autopapieren.

De laatste vier auto's werden in beslag genomen toen chauffeurs probeerden te vluchten bij wegcontroleposten. Er wordt contact opgenomen met de autobezitters. Twee in beslag genomen auto's bevonden zich op het eiland Samui en nog eens twee auto's in Krabi en Nakhon Si Thammarat.

Deze auto's bleken valse kentekenplaten en belastingstickers te gebruiken.

Regio 8 De politie heeft mensen gewaarschuwd om voorzichtiger te zijn bij het kopen van tweedehands auto's en heeft consumenten gevraagd om alsjeblieft geen tweedehands auto's online te kopen, aangezien de meeste geen legale voertuigen zijn of problemen hebben met financiën of mogelijk zelfs gestolen auto's zijn.

Op het gebruik van valse overheidsdocumenten staat een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar of een boete van maximaal 100,000 baht of beide.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.