Nieuwe Tsjechische film 'Ostrov' toont schoonheid van Phuket en Krabi

PERSBERICHT:

Romantische avonturenkomedie die op 1 februari 2023 in Praag in première ging, werd bijna volledig gefilmd op deze pittoreske Thaise locaties.

Bangkok, 7 februari 2023 – De Tourism Authority of Thailand (TAT) is verheugd te kunnen melden dat Thailand opnieuw schitterende bekendheid heeft gekregen in de internationale filmscene, met Phuket en Krabi als hoofdlocaties in de nieuwe Tsjechische film 'Ostrov' (The Island) die in première ging op 1 februari 2023, in Praag.

De heer Yuthasak Supasorn, TAT-gouverneur, zei: “Phuket en Krabi zijn populaire bestemmingen voor zoveel reizigers over de hele wereld. Het is fantastisch om te zien dat ze zo prominent aanwezig zijn in Ostrov, als prachtige showcases voor Thailand's 'Visit Thailand Year 2023: Amazing New Chapters'-campagne en de soft power-stichtingen en ervaringsgericht toerisme van het koninkrijk.'

De première van Ostrov op 1 februari in de bioscoop Lucerna in Praag werd bijgewoond door leden van de media, mediapartners van de film, vertegenwoordigers van het staatsfonds voor cinematografie, acteurs, kunstenaars en vooraanstaande culturele figuren van de Tsjechische Republiek.

Ook de ambassadeur van Thailand in de Tsjechische Republiek woonde het spraakmakende evenement bij, en aan het einde van de filmvertoning werden de gasten uitgenodigd om deel te nemen aan een ceremonieel feest met een gastvrije Thaise sfeer, compleet met het serveren van authentieke Thaise gerechten.

Na de première ging Ostrov op 2 februari in première in 180 bioscopen in Tsjechië en Slowakije.

Ostrov was de eerste Tsjechische filmproductie die bijna al het filmen volledig in Thailand concentreerde, waarbij 97% van de film werd opgenomen in het pittoreske Phuket en Krabi.

De film speelt Jiří Langmajer en Jana Plodková en vertelt het verhaal van een vakantie waarin de twee op een prachtig, onbewoond eiland terechtkomen. Het werd geregisseerd en geschreven door Rudolf Havlík, die zei: "Het is een avonturenkomedie in de ware zin van het woord en zal iedereen aanspreken die van reizen houdt of gewoon van avontuur en romantiek houdt."

Tijdens het filmen van Ostrov plaatste hoofdrolspeler Jiří Langmajer foto's en video's van zijn ervaringen in Thailand op zijn meer dan 200,000 Instagram-volgers, wat nog meer waardevolle publiciteit voor Thailand als vakantiebestemming opleverde.

Over haar tijd in Thailand om de film te maken, zei Jana Plodková: “Ik was voor het eerst in Thailand en ik was volledig in de ban van dit land, de lokale bevolking, de cultuur, de natuur. Het hele filmen en verblijf waren een geschenk waar ik nooit van had gedroomd. Elke ochtend stond ik rond zes uur op, voordat ik ging filmen, om te genieten van het lege strand en de zonsopgang. Dat was enorm verkwikkend. Op mijn vrije dag ging ik naar de olifanten, of naar de meisjes en beklom ik de 1,237 treden van de Tiger Cave Temple. Elke dag zag ik varanen, apen en soms neushoornvogels.”

Filmtrailer op YouTube:  https://youtu.be/3SkPR3LXHIc

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.