Veel buitenlanders in Phuket zouden auto's huren voor illegale taxidiensten

Phuket -

Ambtenaren van Phuket doen onderzoek nadat ze veel klachten hebben ontvangen dat veel buitenlanders auto's huren voor het uitvoeren van illegale taxidiensten.

Een team van functionarissen van het Phuket Land Transport Office (Phuket PLTO) en het Phuket Provincial Employment Office hebben vanmiddag (8 februari) een controlepost opgezet bij de Si Kor Intersection in Kathu, waar veel voertuigen op weg waren naar de Patong Hill.

De PLTO-chef van Phuket, de heer Atcha Buajan, vertelde de Phuket Express dat ze veel klachten hebben ontvangen dat veel buitenlanders in Phuket auto's huren en illegale taxichauffeurs zijn.

Vooral in gebieden waar veel toeristen komen, worden controleposten opgezet in Phuket. Ze zullen ook op dit probleem blijven controleren.

Als iemand verdachte illegale buitenlandse taxichauffeurs opmerkt, bel dan de hotline 1584. Een taxichauffeur in Thailand is een beroep dat alleen voor Thaise burgers is en niet voor buitenlanders.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.