Vissersboot Phuket met vier bemanningsleden al bijna drie weken vermist

Phuket -

Een lokale Phuket-vissersboot met vier bemanningsleden is sinds vorige maand niet meer in contact en wordt vermist.

Dat meldde het Royal Thai Navy Third Area Command gisteren (5 februari).th) dat de Thaise vissersboot 'Soi Sakun Petch' met de kapitein dhr. Roong Luekamwong en drie andere bemanningsleden (een Thaise en twee Myanmarese onderdanen) eropuit gingen om te vissen naar het zuidwesten van Phuket. De vissersboot heeft sinds 19 januari geen contact meerth2023.

Aangenomen wordt dat de motor van de vissersboot kapot is gegaan waardoor de boot naar zee was weggedreven. De Royal Thai Navy heeft een zee- en luchtonderzoek gestart en heeft contact opgenomen met Maleisië en Indonesië voor het geval de vissersboot zich in hun territoriale wateren bevond.

De Phuket Express merkte op dat het nieuws naar buiten kwam nadat de familie van de kapitein de media had gebeld voor updates.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.