Russisch vliegtuig gaat kapot tijdens het opstijgen in Phuket

Phuket -

Rook en vuur kwamen afgelopen weekend uit de rechterkant van een vliegtuig terwijl het opsteeg op Phuket International Airport.

Phuket International Airport heeft een aankondiging uitgegeven waarin staat: “Om 5:00 uur op zaterdag (4 februarith) vluchtnummer ZF3604 van AZURAIR Airlines vertrok op een vlucht naar Moskou in Rusland.”

“De luchtverkeersleider zag wat rook uit de rechterkant van het vliegtuig komen. De gezagvoerder werd gecontacteerd voordat het vliegtuig de start afbrak. Het vliegtuig remde onmiddellijk waardoor het rechterwielsysteem defect raakte en het wiel brak.”

“Het duurde ongeveer 40 minuten voordat het vliegtuig van de landingsbaan werd gehaald. Het vliegtuig stond op de taxibaan die andere vliegtuigen blokkeerde. Het AZURAIR-vliegtuig werd zondag (0 februari) om 30 uur van de taxibaan gehaaldth). "

“In totaal zijn 16 vluchten getroffen. Sommige vluchten waren vertraagd terwijl sommige vluchten moesten landen op Krabi International Airport en Suvarnabhumi International Airport.”

“Phuket International Airport onderzoekt het incident voor veiligheid en beter beheer om de internationale standaard te halen. Onze excuses voor het incident."

Foto credit: [e-mail beveiligd]

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.