Senior Thaise politie treedt hard op tegen regels voor wegcontroleposten

nationaal -

De Thaise controlepostpolitie heeft van de nationale politiechef de opdracht gekregen om hun bodycam-opnamen gedurende ten minste 20 dagen te bewaren, na gevallen van virale afpersing tegen bezoekende toeristen.

Nationale politiechef Pol. Generaal Damrongsak Kittiprapas vaardigde op zaterdag 4 februari een bevel uit, waarin alle politieagenten van de controlepost werden verplicht hun bodycam-beelden van hun gedrag bij de controlepost gedurende ten minste 20 dagen op te slaan.

Het bevel was vermoedelijk ingegeven door de twee recente gevallen van politie-shakedowns tegen een Taiwanese actrice, Charlene An, in Bangkok, en een naamloze Chinese toerist in Pattaya.

De twee bezoekende toeristen werden naar verluidt door Thaise politieagenten afgeperst omdat ze vapende apparaten bij zich hadden.

In De zaak van Charlene An, beweerden de betrokken politieagenten dat hun bodycam-opnamen automatisch waren verwijderd, maar volgens de senior onderzoeker waren de geheugenkaarten die werden gebruikt om de opnames op te slaan niet verwijderd of overschreven maar vernietigd.

Sommige gegevens op de geheugenkaarten waren echter hersteld.

Afgezien van het opslaan van de beelden, vermeldde het bevel van de nationale politiechef ook dat de politie toestemming nodig had van hun superieur of een bevelvoerende officier voordat controleposten werden opgezet voor niet-specifieke misdaadbestrijding of verkeerscontrole.

Als een controlepostpolitie zou zijn beschuldigd van het afpersen van geld of het eisen van steekpenningen, zouden degenen die de oprichting van de controlepost goedkeurden, samen met de beschuldigde politieagenten ook worden onderzocht en gestraft.

Willekeurige inspecties van politiecontroleposten zouden ook worden uitgevoerd om wangedrag door de agenten te voorkomen.

Alle personen die bij controleposten zijn gestopt, zouden ook op video worden opgenomen voor transparantie.
De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

De heer Adam Judd is sinds december 2017 mede-eigenaar van TPN media. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij heeft ongeveer acht jaar in Pattaya gewoond als een fulltime inwoner, is lokaal bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/