Juridische stappen ondernomen tegen vier illegale taxichauffeurs in Phuket

Phuket -

Er worden juridische stappen ondernomen tegen vier illegale taxichauffeurs in Phuket.

Het Phuket Land Transport Office (PLTO) meldde gisteren (2 februari) dat van 10 uur tot 00 uur relevante ambtenaren een controlepost opzetten nabij de Rassada-pier in het Rassada-subdistrict, Mueang Phuket.

Er werden twee taxichauffeurs aangetroffen die voertuigen gebruikten om toeristen over te brengen als illegale taxi's (zwarte platen). Ook werden twee taxichauffeurs (Groene Borden) uit Bangkok aangetroffen die in strijd met de regels en voorschriften in het gebied aan het werk waren.

Die overtredende taxichauffeurs krijgen een boete en hun rijbewijs wordt voor 90 dagen geschorst.

De Phuket Express merkte op dat 'zwarte platen' een term is die gewoonlijk door de PLTO wordt gebruikt om een ​​normaal persoonlijk voertuig te noemen (met een witte kentekenplaat, ironisch genoeg), maar in plaats daarvan werd ontdekt dat het werd gebruikt om passagiers over te brengen als een illegale taxi. Ondertussen kunnen taxi's met groene kentekenplaten alleen worden onderhouden in provincies waar ze zijn geregistreerd.

Dit vind je misschien leuk:

In totaal hebben 90 illegale taxichauffeurs in Phuket de afgelopen drie maanden een boete gekregen en van 33 van hen is hun rijbewijs voor 90 dagen ingetrokken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.