Drie Bryde's walvissen gespot nabij eiland in Surat Thani

Soerat Thani –

Drie Bryde's walvissen werden gespot in Mu Ko Ang Thong National Park in Surat Thani.

Ons vorige verhaal:

Twee Bryde's walvissen werden gespot in Mu Ko Ang Thong National Park in Surat Thani.

Nu voor de update:

Het hoofd van het Mu Ko Ang Thong National Park, de heer Sathit Tantikrittaya, zei vandaag (3 februarird) werden onlangs voor de tweede keer drie Bryde's walvissen waargenomen in het Mu Ko Ang Thong National Park.

Twee van hen zijn bekend bij ambtenaren en worden in het Thailand Bryde's Whales-systeem genoemd als Wan Dee en baby Wan Roong, die gisteren ook werden waargenomen. Volgens het Whales-systeem van Thailand Bryde werd Wan Roong, de baby, geboren op 5 septemberth afgelopen jaar. De derde walvis wordt nog steeds geïdentificeerd.

Volgens het Bryde's walvisbestand worden er slechts één of twee Bryde's walvissen per jaar in dit gebied gevonden. Nadat de nationale parkgebieden tijdens Covid -19 van 2020 tot 2021 waren gesloten voor toerisme, is het ecologische systeem van het nationale park verbeterd en komen er meer walvissen naar het gebied.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.