Zuid-Thais toerisme verbetert met 85 procent van de hotelkamers geboekt tot volgende maand, zegt Hotel Association

Zuid-Thailand –

De zuidelijke toeristische situatie is verbeterd met 85 procent van de hotelkamers geboekt tot volgende maand, zei de president van de Southern Hotel Association.

De heer Sueksit Suwandissakun, de voorzitter van de Southern Hotel Association, vertelde The Phuket Express: “Het toerisme in het zuidelijke deel van Thailand is beter dan vorig jaar in december. Kamerboekingen zijn voor 85 procent, wat meer is dan we hadden verwacht. Het toerisme is gestegen tot ongeveer hetzelfde niveau als vóór Covid -19 in 2019. Veel hotels in bekende toeristische gebieden zitten vol. De meeste kamerboekingen zijn echter in driesterrenhotels en lager.”

“Het boekingspercentage deze maand is tot 80 procent, terwijl het volgende maand 60 procent is en er gaan nog meer boekingen door. De beperkende factor voor toerisme is dat slechts 50 procent van de vluchten weer in gebruik is in vergelijking met 2019 (240 gevechten van 450 vluchten). Op de vluchten die worden uitgevoerd, zijn de passagiersaantallen echter met 70 procent verbeterd. Meneer Sueksit legde het uit.

"Ondertussen waren de top 10 landen in termen van het aantal aankomsten in Phuket in het afgelopen jaar: Russisch, Indiaas, Australisch, Brits, Singaporees, Duits, Maleisisch, Kazachstaans, Amerikaans en Israëlisch", vervolgde de heer Sueksit.

"Over de kwestie waarin de politie in Bangkok een Taiwanese actrice afpersde en geruchten over agenten die naar verluidt geld zouden hebben afgeperst van een Saoedische toerist, dit heeft geen invloed gehad op het toerisme. Deze maand is de maand van de liefde vanwege Valentijnsdag, maar dit helpt niet om meer te reizen aangezien er geen lange vakanties zijn speciaal voor buitenlandse toeristen. Het normale boekingspercentage voor deze maand is al goed”, merkte dhr. Sueksit op.

Dit vind je misschien leuk:

De Phuket Tourism Authority of Thailand (Phuket TAT) verwacht dat dit jaar 12 miljoen toeristen Phuket zullen bezoeken.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.