Twee Bryde's walvissen waargenomen nabij eiland in Surat Thani

Soerat Thani –

Twee Bryde's walvissen werden gespot in Mu Ko Ang Thong National Park in Surat Thani.

Het hoofd van het Mu Ko Ang Thong National Park, de heer Sathit Tantikrittaya, vertelde The Phuket Express: "We hebben twee Bryde's walvissen gezien in de buurt van Nai Put Island terwijl we in het gebied aan het patrouilleren waren."

“We hebben tourbootoperators verzocht vaart te minderen en weg te blijven van het gebied. Als ze de walvissen van de Bryde zien, moeten ze minstens 100 meter bij hen vandaan zijn en de bootmotor uitzetten. Wees alsjeblieft stil als je de walvissen van Bryde ziet.” Sathit toegevoegd.

"Bryde's walvis is een zeldzaam zeedier, maar kan worden gevonden in het Mu Ko Ang Thong National Park, omdat het gebied zeer overvloedig is voor hun voedsel." concludeerde Sathit.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Inschrijven
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.