TAT belicht anti-rookwetten in Thailand

PERSBERICHT:

Reizigers die naar Thailand komen, moeten zich ervan bewust zijn dat elektronische sigaretten (e-sigaretten of 'vapen') evenals shisha-roken en elektronische shisha's allemaal illegaal zijn in het Koninkrijk.

Bangkok – De Tourism Authority of Thailand (TAT) herinnert bezoekers aan het Koninkrijk aan de wetten 'niet roken' in openbare ruimtes, die deel uitmaken van de Tobacco Control Law, die gericht is op het bevorderen van een veilige, schone en rookvrije omgeving voor allemaal.

Reizigers die naar Thailand komen, moeten zich er ook van bewust zijn dat elektronische sigaretten (e-sigaretten of 'vapen') evenals shisha-roken en elektronische shisha's allemaal illegaal zijn in het Koninkrijk.

Er zijn recente incidenten geweest waarbij buitenlandse reizigers die niet op de hoogte waren van het verbod ter plekke een boete kregen of werden gearresteerd. Het verbod werd in 2014 door de Thaise regering ingevoerd om gezondheidsredenen en omdat elektronische sigaretten en shisha's jongeren verleidden tot roken.

Daarom wordt reizigers die naar Thailand komen geadviseerd om geen elektronische sigaretten of elektronische shisha's mee te nemen, noch enig item of uitrusting die verband houdt met e-sigaretten, inclusief het 'sap' dat in het apparaat wordt gebruikt.

Evenzo moeten reisbureaus of touroperators die Thailand als bestemming verkopen ervoor zorgen dat hun klanten op de hoogte zijn van het verbod op elektronische sigaretten, shisha-roken en elektronische shisha's.

Het ministerie van Toerisme en Sport werkt ook nauw samen met reisorganisaties en gidsen om de medewerking van toeristen te zoeken om niet te roken in verboden gebieden, met name op luchthavens, sportcomplexen en toeristische attracties in het hele land.

Buitenruimtes waar roken verboden is, zijn onder meer sport- of trainingsfaciliteiten, sportlocaties of wedstrijden van welke aard dan ook, openbare parken, dierentuinen, pretparken, kinderspeelplaatsen en markten. Toeristen die met rondleidingen reizen, moeten zich strikt aan deze nieuwe regel en regelgeving houden.

Thailand is op 27 februari 2005 partij geworden bij het Kaderverdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie inzake tabaksontmoediging. Sindsdien is het land een van de voorlopers in de wereld geworden in de strijd om roken te verbieden in bijna alle openbare binnenruimten, binnenwerkplekken en openbare ruimtes. vervoer. Dit omvat het rookverbod op Thaise stranden in het hele land, dat in november 2017 van kracht werd, als onderdeel van de inspanningen van het land op het gebied van duurzaam toerisme.

Zes Thaise luchthavens, Suvarnabhumi en Don Mueang in Bangkok, Phuket, Chiang Mai, Hat Yai en Mae Fah Luang Chiang Rai, alle geëxploiteerd en beheerd door de Airports of Thailand (AOT), werden vanaf 3 februari 2019 tot rookvrije zones verklaard met alle rookruimtes binnen waren de terminals sindsdien gesloten.

Volgens AOT is het sluiten van alle rookruimtes in lijn met de Tabakswet 2017. Ondertussen heeft de officiële aankondiging van het ministerie van Volksgezondheid in november 2018 ook 'openbare ruimtes van luchthavens' opgenomen in verschillende nieuwe zones waar het roken van tabak verboden is en waar een boete van maximaal 5,000 Baht per overtreding op staat.

TAT begrijpt dat AOT buiten de terminals rookruimtes heeft aangewezen. Voor meer informatie kunnen toeristen en reizigers op deze zes luchthavens contact opnemen met het AOT Contact Center door te bellen naar Tel.: 1722 of langs de informatiebalie van de luchthaven.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.