Ambtenaren van Phuket verduidelijken over vermeende afpersing van geld van Saoedi-Arabische toerist

Phuket -

De voorzitter van de Andaman Guide Association heeft opheldering gegeven over een gerucht over agenten die naar verluidt geld zouden afpersen van een Saoedi-Arabische toerist.

Het verhaal kwam aan het licht nadat deze week een onbekende reisleider zich uitsprak in een Thais televisienieuwsprogramma naar aanleiding van nationaal nieuws rond de afpersing van een Taiwanese actrice. Hij zei dat een gids in Phuket hem een ​​bericht had gestuurd over corrupte wetshandhavers die naar verluidt illegale drugs op een Saoedische toerist hadden gesmokkeld. Vervolgens persten ze geld af van de toerist van ongeveer een miljoen baht.

De heer Krit Thepbamrung, voorzitter van de Andaman Guide Association zei: “We hebben deze verklaring gecontroleerd en vastgesteld dat dit probleem lang geleden is gebeurd en we wisten niet zeker of het waar was over de afpersing. De persoon die dit probleem naar voren bracht eeuwen nadat het naar verluidt was gebeurd, heeft het toerisme in Phuket beschadigd.

“We moeten voorzichtiger zijn als we iets willen zeggen. We moeten eerst controleren of het niet viraal gaat over de hele wereld. Toeristen die hiervan hebben gehoord, willen Phuket misschien niet bezoeken.” concludeerde Krit.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.