Lederschildpad zeeschildpad legt eieren op het strand in Phang Nga

Phang Nga-

Een lederschildpad zeeschildpad legde eieren op een strand in het district Takua Pa.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) werd op de hoogte gebracht door het dorpshoofd van Koh Kor Khao, de heer Sanae Churat, dat gisteren (31 januarist) vonden buurtbewoners sporen van een zeeschildpadmoeder op Sunset Beach.

DMCR-functionarissen en -personeel kwamen op het strand aan om het zeeschildpaddennest te vinden en ontdekten dat het lederschildpaddeneieren waren. Het nest zat vol eieren en het gebied had geen last van zeewater of slecht weer.

Daarom werden de eieren niet uit hun nest gehaald. Het nest wordt echter omheind ter bescherming van het ei.

De lokale bevolking op Koh Kor Khao is erg blij, aangezien dit het eerste nest is dat in twee jaar tijd in het dorp Koh Kor Khao is gevonden met leren rugzeeschildpadden. De laatste keer dat er in het dorp eieren van lederschildpadden werden gevonden, was in 2021. Bovendien waren de vorige keer niet alle eieren bevrucht.

Buurtbewoners staan ​​te popelen om de babyzeeschildpadden te zien.

Dit vind je misschien leuk:

Een zeeschildpad legde eieren op een strand in het district Takua Thung.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die jarenlang professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en meer dan drie jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook nationaal nieuws, met nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en werkt als intermediair tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij pendelt tussen de drie.